desktop
tablet
phone

Visionen uppnådd, frigjord livskraft trots kaos i omgivningen!

Vår egen hjälte – Petra, personlig assistent.

Söndag 23 februari klockan 08.00

Efter en jättelyckad semester på Teneriffa, för Anna och oss, skulle vi åka hem söndagen den 23 februari klockan 14.50. Vi vaknade på morgonen och det var full storm, trots skriverierna om Gran Canaria – sandstorm – kaos på den flygplatsen –  så tänkte vi aldrig på att det skulle drabba oss.

Förseningar på flygplatsen – men vi fördrev tiden så gott vi kunde – fick till slut gå ombord vid 19.00-tiden, efter ca 3 timmars väntan i flygplanet fick vi besked att åka tillbaka till vänthallen, sikten var för dålig, vi fick inte flyga. Tillbaka till vänthallen, där skulle Vings personal möta upp och informera oss om vad vi skulle göra, men där fanns ingen, vi gick direkt och åt på BigBurger – alla var utsvultna. Efter 3 timmar dök personal upp från Ving och delade ut matkuponger samtidigt som vi fick information om att vi måste tillbringa natten på flygplatsen, fanns inga hotellrum att uppbringa. Vi försökte hitta ”platser” att sova på, till slut fick vi tag i en kontorsstol som vår Anna kunde sova i, knappt 2 timmar sov hon. 

På måndagen efter många timmars arbete ser vi på tavlorna att vi får flyga 13.30 – vilket ändras till 15.00 – vilket ändras till 19.00 – då äntligen lyfter vi efter ytterligare en LÅÅÅÅNG dag på flygplatsen. 

Tisdag 25 februari klockan 03.00 avslutas arbetspasset hemma hos Anna.

Petra jobbade tillsammans med mig oavbrutet hon gjorde sitt yttersta för att hålla Anna sysselsatt, hämta mat och dryck, toalettbesök, hålla Anna lugn, och det går endast om assistenten är lugn, vad assistenten utstrålar, det är ett jättejobb som kräver både fysisk och psykisk styrka. Att behålla lugnet, humöret, och det är vad som krävs alla arbetspass, men nu var det extra viktigt, och vi lyckades – vi var ett dreamteam – vi stöttade varandra – gav varandra kraft och därför kunde Anna hålla ihop sig och klara av allt kaos runt omkring.

Jag är så stolt – så lycklig och glad – OCH enormt rörd att ha Petra som assistent i vårt team – hon är ett föredöme för alla assistenter – tycker om sitt jobb – och visar vad som krävs – att sätta sig själv ”på paus” och göra det som krävs – göra det bästa av situationen, hitta lösningar – en stor eloge till Petra för hennes hjälteinsats.

Marie-Louise personlig samordnare i assistansen

POSTAT AV , 28 FEBRUARI 2020

SHARE

Lämna ett svar