desktop
tablet
phone

Inget är som väntans tider

Beslut om anpassad bostad enligt LSS § 9 , Love ansökte i oktober -17 och fick beslutet i julklapp december-17.

Vad händer nu? Jo vi väntar på att kommunen ska verkställa beslutet och erbjuda en bostad, måste ske inom 6 månader annars måste kommunen anmäla sig till IVO och betala straffavgift.

Love har själv fått välja i vilken del av Huddinge kommun han vill bo, inte för långt från föräldrahemmet så att vi kan smita förbi och se hur läget är.

Hur är det när ens barn flyger ur boet, har man gett dom vingar som bär?

Ja man kan ju hoppas på det men det får tiden utvisa. Jag är inte med på några sjukhusbesök eller på utprovningar av hjälpmedel, allt detta gör Love idag med assistans. Jag har ingen koll på mediciner inte heller på den nya ventilatorn, känns lite läskigt men också fantastiskt på en gång.

Jag finns med som bollplank, delar med mig av vår historia, fyller i luckor som Love eller hans assistenter glömt eller saknar, påminner om att vissa läkemedel rent av kan vara livsfarliga.

Vad mer kan man göra? Vi jag och pappa Bengan kommer alltid att finnas där för att trygga alla med det vi kan. Men Love har ju också en hel bunt fantastiska assistenter som har fått en historia och erfarenhet som jag och Bengt-Åke idag saknar, tillsammans har vi de bästa förutsättningarna för att allt kommer att bli toppen. Vi känner oss trygga, Love känner sig trygg och alla assistenterna är taggade och tycker att det ska bli jätteroligt.

Det enda som ligger som ett mörkt moln över oss är Loves rätt till assistansersättning, Lagen om stöd och service är hotad och ingen vet hur det kommer att bli framöver. En massa rykten sprids i media och på sociala medier och man vet varken ut eller in. Vi fightas så gott vi kan och med det vi kan. Det kommer ett val och det som kommer att vara viktigast för vår familj är att rösta på det partiet som driver denna fråga starkast. Det är en sak som är säker.

  • Vi väntar på beslut från kommunen
  • Vi väntar på beslut från försäkringskassan
  • Vi väntar på valet

 

Vi tror på att förändra genom att påvisa goda exempel och där kommer Loves assistenter och Love själv in i bilden. Assistenterna kommer till jobbet varje dag för att ge Love förutsättningarna till att leva sitt liv. Det handlar också om att Love ger assistenterna förutsättningarna för att ta emot den assistans han är i så stort behov av och att vi som familj ser assistenterna som välkomna personer i vårt hem, allt för att skapa förutsättningar för ett självständigt liv för Love.

Vi jobbar ständigt på våra relationer med assistenterna, vi tar aldrig något för givet. Hade vi kunnat hade vi självklart sett att Love inte haft sina funktionsvariationer och levt ett  liv utan assistans men vi kan inte välja vilken livshistoria vi får, vi har fått denna och den vill vi förvalta på bästa sätt.

Vi fortsätter vår väntan och som sagt inget är som väntans tider…..

Jessica – mamma till Love

Lämna ett svar