desktop
tablet
phone

Den blomster tid nu kommer… eller?

Den blomster tid nu kommer med lust och fägring stor, nu nalkas ljuva sommar…

Så är det för de flesta familjer men jag vet att det, för många familjer som lever med barn med funktionsnedsättningar, inte kommer att bli en ljuv sommar.

Det är då all avlastning försvinner, assistenterna ska ha semester, anhöriga åker bort. Man ser sina nära å kära åka iväg på semester ibland lite spontant.

 

I år kommer jag och min man åka iväg på vår första egna semester i tre veckor utan barn. Det kan vi göra för att vi äntligen har en assistans som fungerar väl, vi känner oss trygga och lugna med att, oavsett vad som än händer, så kommer både Love och lillebror Linus vara i goda händer.

Vi vet att alla Loves assistenter kan och vet precis vad dom ska göra om allt ställs på sin spets.

Så för första gången på 20 år kommer vi förhoppningsvis få en ljuv sommar!

Jag ska njuta av varje stund det lovar jag, för det kan vara sista gången vi kan njuta.

Vem vet, nästa sommar kanske assistansen inte vara vår verklighet längre. Vår regering har tillsatt en utredning för att minska de ökade kostnaderna kring personlig assistans.

Vem vet hur vårt liv kommer att se ut framöver.

Vi kommer inte att klara att leva vårt liv utan personlig assistans. Love överlever inte utan sina personliga assistenter.

Det är ju de som frigör vår livskraft och gör det möjligt för mig och min man att resa, för Love att åka till Dalarna, hänga med brorsan, ta hand om katten, vattna våra blommor, ja sånt som du Åsa Regner tillsammans med dina partikollegor tar föregivet.

Vi kommer att åka iväg på vår tre veckor långa semester för att samla kraft och fundera på vad som behövs göras om Love nu blir av med delar av sin assistans.

Jag hörde en klok man säga: ”Alla har vi våra sår och en del har en förmåga att gör om dom till blommor”.

Jag tror att jag är en sådan människa. Jag tror att allt måste ha en mening.

Jag hoppas och tror att detta ofantligt stora hot mot vårt liv också måste ha en mening, alltså bara ytterligare ett sår som kommer att bli en vacker blomma när allt har fått gro.

Hur ska vi annars överleva?

Lämna ett svar